Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Λικέρ Κεράσι


Υλικά :

1 κιλό κεράσια μαύρα και γλυκά
700 ml περίπου βότκα ή κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά )
1 γαρύφαλλο (προαιρετικά )
300-400 γραμμάρια ζάχαρη (εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλουμε)

Εκτέλεση :

Αρχικά, Διαλέγουμε γερά, σφιχτά και γλυκά κεράσια. πλένουμε τα κεράσια
 και με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα αφαιρούμε τα κουκούτσια.
 Συγκεντρώνουμε και συλλέγουμε τα ζουμιά και τα κουκούτσια που 
στάζουν όταν βγάζουμε τα κουκούτσια μέσα σε ένα μπολ .
Σε ένα μεγάλο βάζο ( που τον έχουμε αποστειρώσει ) βάζουμε λίγα λίγα
 κεράσια και ζάχαρη μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Δηλαδή δημιουργούμε
 στρώσεις από κεράσια και ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό και τα 
κουκούτσια από τα κεράσια που συγκεντρώσαμε και τη βότκα ή το κονιάκ
 ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και καλύπτουμε τα κεράσια.
Τέλος, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε το γυάλινο 
βάζο με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε το αφήνουμε
 στον ήλιο για 40 μέρες περίπου. Που και που ανακινούμε το βάζο για να
 βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει.
Σουρώνουμε δύο φορές το λικέρ σε φίλτρο του καφέ. Το μοιράζουμε 
σε μπουκάλια και το διατηρούμε παγωμένο στο ψυγείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου