Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Πιπεριές τουρσί



Υλικά:


30 πιπεριές κέρατο
1 κιλό τρυφερό σέλινο
2 - 3 καρότα ψιλοκομμένα ή τριμμένο χοντρό
2 κόκκινες πιπεριές
7 - 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
ελαιόλαδο , ξύδι

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τις πιπεριές αφήνουμε τα κοτσάνια τους, τα κόβουμε προσεχτικά κατά μήκος και καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα σπόρια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα μελιτζανάκια σε αρκετό νερό στο οποίο έχουμε ρίξει το λίγο ξίδι και αλάτι , προσέχοντας να είναι μέσα στο νερό, όσο βράζουν (τα πατάμε ελαφρά, μέσα στο νερό) για 2 - 3 λεπτά , μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, χωρίς όμως να τα αφήσουμε να μαλακώσουν εντελώς.
Σουρώνετε τις πιπεριές και τις αφήνετε μισή ώρα να στραγγίξουν στο τρυπητό.
Πλένουμε καλά το σέλινο προσέχοντας μη σπάσουμε τα κοτσάνια του και κρατάμε μερικά απ' τα φύλλα του, για τη γέμιση. Βράζουμε το υπόλοιπο σέλινο στο ίδιο νερό με ξύδι και αλάτι που βράσαμε τις πιπεριές , προσέχοντας μην το λιώσουμε (περίπου 8 λεπτά).
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα φύλλα απ'το σέλινο, τις πιπεριές , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση καλά.
Γεμίζουμε με προσοχή τις πιπεριές , να μην ανοίξουν και τα τυλίγουμε καλά, με τα κοτσάνια απ' το βρασμένο σέλινο.
Τα τοποθετούμε με τη σειρά, σε μια λεκάνη και γεμίζουμε με ξύδι, μέχρι να τα σκεπάσει. Τα αφήνουμε στο ξύδι για 10 - 12 ώρες , δοκιμάζουμε να δούμε πως είναι , αν θέλουμε περισσότερο ξιδάτα τα αφήνουμε λίγο περισσότερο.
Μετά αδειάζουμε το ξύδι , τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο τόσο ώστε να τα καλύψει.

Είναι έτοιμες . Τις διατηρούμε στο ντουλάπι μας , δεν χρειάζονται ψυγείο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου